İçeriğe geç

499 Madde Nedir

TCK 498 madde nedir?

Madde 498 – Evlilik dışında doğanlardan, soyları tanıma veya yargı kararıyla sabit olanlar, evlilik içinde yaşayan baba tarafından akrabalar gibi mirasçı olurlar.

496 madde nedir?

Madde 496 – Mirasbırakanın altsoyu bulunmayan mirasçıları, ana ve babasıdır. Bunlar eşit mirasçılardır. Mirasbırakandan önce ölen ana ve babanın yerini, her seviyedeki miras yoluyla altsoyu alır. Bir tarafta mirasçı yoksa, mirasın tamamı diğer taraftaki mirasçılara geçer.

494 madde nedir?

Madde 494 – Bir eser sahibinin birden fazla eserini ayrı ayrı neşretme hakkı, yayımcıya bunları birlikte neşretme hakkı vermez. Aynı şekilde, eser sahibinin bütün eserlerini veya yalnız bir nevi eserini birlikte neşretme hakkı da yayımcıya her eseri ayrı ayrı basıp dağıtma hakkı vermez.

463 madde nedir?

4721 sayılı Türk Medeni Kanunu’nun 463/4. maddesinde, ömür boyu emeklilik veya gelir bağlanması veya ölüme kadar bakım sözleşmesi yapılması ile ilgili işlemlerin vesayet makamının onayından sonra denetim makamının (ilk derece hakimi) onayına tabi olduğu hükme bağlanmıştır. Denetim makamı gerekli incelemeyi yapmıştır.

TCK 499 madde nedir?

(DEĞİŞİK MADDE: – 1490/18 md.) Para veya mal veya kanunî bir borç elde etmek için bir kimseyi hapseden veya dağa veya ıssız bir yere götüren kimse, amacına ulaşamazsa onbeş yıldan yirmi yıla kadar ağır hapis cezası ile cezalandırılır.

TCK 449 madde nedir?

TCK. Türk Ceza Kanunu’nun 449. maddesinin ikinci fıkrasında: “Kamu görevlisinin öldürülmesi fiili, görevini yaparken veya görevinden dolayı işlenirse, faile müebbet hapis cezası verilir.” denilmektedir.

459 madde nedir?

Madde 459 – Belirli bir görev için atanan kayyım, vesayet makamının talimatlarına harfiyen uymak zorundadır.

497 madde nedir?

“MADDE 497 – Altsoyu, ana ve babası ve onların altsoyu bulunmayan ölenin mirasçıları, onun büyük ana ve büyük babalarıdır. Bunlar eşit mirasçıdırlar. Miras bırakan kişiden önce ölen büyük ana ve büyük babaların yerini, miras yoluyla her derecede altsoyu alır.

TCK 436 madde nedir?

Madde 436 – Koruma amacıyla özgürlüğün kısıtlanması, aşağıdaki kurallar saklı kalmak üzere Hukuk Muhakemeleri Kanununa tabidir: 1. Karar verildiğinde, ilgiliye kararın gerekçeleri bildirilir ve karara karşı itiraz hakkı bulunduğu denetim makamına yazılı olarak bildirilir.

TCK 434 madde nedir?

Türk Ceza Kanunu; Madde 434; Birinci fıkrada: “Kaçırılan veya alıkonulan kız veya kadın ile sanık veya tutuklulardan herhangi biri arasında evlenme hâlinde, koca hakkında kamu davası ve hüküm kurulmuşsa cezanın verilmesi geri bırakılır.” denilmektedir.

493 madde nedir?

Madde 493 – Zarar gören tarafından, olağan zamanaşımı süresinin geçmesinden önce bilinmeyen veya anlaşılmayan bir hesaplama yanlışlığına veya sorumluluk sebebine dayanan tazminat davası, hesaplama yanlışlığının veya sorumluluk sebebinin öğrenildiği tarihten itibaren bir yıl içinde açılabilir.

TCK 415 madde nedir?

Madde 415 – Vesayete engel olan haklı sebepler olmadıkça, vesayet altına alınması gereken kişi veya onun ana ve babası tarafından belirlenen bir kişi atanır.

TCK 430 madde nedir?

Maddede; “Kim, bir kadını veya yetişkin bir kadını, şehvet veya evlenme sebebiyle cebir, şiddet, tehdit veya hile ile kaçırır veya alıkoyarsa, üç yıldan on yıla kadar ağır hapis cezası ile cezalandırılır.” denilmektedir.

TCK 419 madde nedir?

2 Bu suç türü, 765 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 419. maddesinde şu şekilde tanımlanmıştır: “Her kim kamusal alanda ahlaksız davranışlarda bulunursa onbeş günden iki aya kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Her kim bu şekilde cinsel ilişkide bulunursa onbeş günden iki aya kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Ağır para cezası ile cezalandırılır.”

465 madde nedir?

Madde 465 – İşveren, işçinin üretip teslim ettiği malı incelemekle yükümlüdür; bulunan ayıplar, teslim tarihinden itibaren bir hafta içinde işçiye bildirilir. Zamanında bildirim yapılmazsa, mal olduğu gibi kabul edilmiş sayılır.

498 Sayılı kanun Nedir?

“Madde 498 – Yürürlükteki kanunun 443. maddesine karşılık gelir. Madde, evlilik dışı doğan ancak sonradan tanıma veya yargı kararıyla soyları tespit edilenlerin, evlilik bağıyla doğan hısımlar gibi mirasçı olacakları ilkesini getirmektedir.

TCK 482 madde nedir?

Madde 482. – Birkaç kişi, toplu olarak veya dağılmış halde, bir araya gelerek bir insanın şeref veya şanına yahut şeref ve haysiyetine herhangi bir surette tecavüzde bulunursa, üç aya kadar hapis ve yüz liraya kadar ağır para cezası ile cezalandırılır.

Panel kullanmanın cezası nedir?

Madde 243 – (1) Bilişim sistemine kısmen veya tamamen hukuka aykırı olarak giren veya orada kalan kişi, bir yıldan az olmamak üzere hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır. Bilişim sistemine giren veya orada kalan kişi için bir yıl hapis ve adlî para cezası verilir.

CK 456 4 ne demek?

4- Fiil, bir hastalığa veya olağan bir işe son vermemiş veya bu haller on günden fazla sürmemişse, mağdurun şikâyeti üzerine kovuşturma yapılmak üzere faile iki aydan altı aya kadar hapis veya ikiyüz liradan ikibinbeşyüz liraya kadar ağır para cezası verilir (sulh cezası).

Tavsiyeli Bağlantılar: Konuşurken Dil Sürçmesi Neden Olur

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir