İçeriğe geç

Afife Türkçe Ne Demek

Afife’nin anlamı ne?

(ﻋﻔﻴﻔﻪ) i. (Ar. ‘Afif’ kelimesinin mükemmel hali ‘afife’dir) Namuslu, iffetli, temiz kadın: “Nisvân-ı afîfe: Şerefli kadınlar.” Orhan Gāzî, ol afîfe’den (Naîmâ’dan) türemiştir. Hicaba hapsolmuş bir Aphîfe gibi (Refik H. Karay).

Afife almak ne demek?

AFIFE İSİM NE ANLAMA GELİYOR? Yeni doğan bebeğinize Afife ismini vermeyi düşünüyorsanız, bu ismin ne anlama geldiğini araştırın. TDK’dan alınan bilgiye göre Afife isminin anlamı: Dürüst, iffetli, temiz, dürüst.

Afife Arapça mı?

Arapça kökenli bir isim olmasına rağmen Afife hem kelime anlamı hem de isim anlamı olarak öne çıkıyor.

Afife kimin ismi?

Afife Kadın (Osmanlı: عفیفہ قادین; c. 1685 – 12 Haziran 1723), Osmanlı padişahı Sultan II. Mustafa’nın karısıdır.

Atifet anlamı nedir?

Dilimize Arapçadan gelen “ataf” kelimesi “atf” kelimesinden türemiştir. “Atf”, yüzü bir yöne çevirmek, eğilmek anlamına gelirken, “at” şefkat göstermek, duyarlı olmak ve şefkatli olmak anlamına gelir. Çevresindeki insanlara karşı şefkatli ve ilgili olan kişiler Atif olarak tanımlanır.

Dildade ne demek?

“Aşık olmak” ifadesi halk arasında “aşık olmak” anlamında kullanılır. Bir kişiye yakın olan ve onunla ilgilenen kişilere Asik, Divane ve Dildade denir. Dildade olmak ne demektir? Dildade olmak, birini çok sevmek ve büyülenmek anlamına gelir.

Letafeti ne demek?

Bir şeyi zarif veya nazik bir şekilde yapma veya ifade etme durumunu ifade eder. Kökeni: “Letafet” kelimesi Arapça kökenlidir ve “لُطَف” (lutf) kelimesinden türemiştir. Arapçada zarafet ve nezaket anlamına gelir. Örnek cümle: Nezaketi ve nezaketi herkesle iyi ilişkiler kurmasına yardımcı olur.

Melek Türkçe isim mi?

Sami dillerinde ve Türkçede kullanılan melek, İbranice “m l k” kökünden gelir. Melek, malik, mulk, malik’ul mulk, mamluk gibi sözcüklerin geldiği “mlk” sözcüğünün, İsrailoğullarının komşusu olan Ammonlular’ın tanrısı Molek (Molech, Moloch) isminden türediği düşünülmektedir.

Zeynep Arapça isim mi?

Zeynep, Arapça Zeyneb (زينب) isminin Türkçe versiyonudur. Türkçe anlamı “babanın süsü (süs)”dür. Zeynep; Arapçada Zeyn (süs) ve Eb (baba) kelimelerinin birleştirilmesiyle oluşmuştur.

Sare isminin anlamı nedir?

Sare kelimesi tam anlamıyla “saf ve temiz” anlamına gelir. Ayrıca “gerekli” anlamında da kullanılır. Bu isim bazen susuzluk, sıçrama veya zıplama anlamında kullanılır. Sare ismi saf ve berrak güzelliği temsil eder.

Osmanlıda Afife Hatun kimdir?

Afife Kadın (Osmanlı Türkçesi: عفیفہ قادین; “iffetli, erdemli”; yaklaşık 1682 – 1718’den sonra), Osmanlı Padişahı II. Osmanlı Padişahı II. Mustafa Afife Kadın’ın (Osmanlı Türkçesi: عفیفہ قادین; “iffetli, erdemli”; yaklaşık 1682 – 1718’den sonra) karısıydı. Mustafa’nın karısıydı.

Afife kimin lakabı?

Rivayet odur ki, Leyla’nın babası başlangıçta kızının el-Berrak ile evlenmesini istememiş, Leyla da bu süreçte Berrak ile görüşmeyi kesince kendisine “iffetli” anlamına gelen “el-Afîfe” lakabı takılmıştır.

Afife kimin eseri?

Akçağ Yayınları Afife Anjelik-Recaizade Mahmut Ekrem Kitabı

Afitap ne demek?

“Afitap” kelimesi aslen Farsça kökenli olup Türkçede “güneş” anlamında kullanılmaktadır. Bu kelime genellikle edebi metinlerde estetik bir anlam katmak için tercih edilmektedir.

Afire ismi ne demek?

(S). tutuşmuş, yanıyor, alev almış.

Amira ismi ne anlama gelir?

Ermeni toplumu, onlardan bahsederken “prens” anlamına gelen “İşkhan” veya “ulusal lider” anlamına gelen “Azgabet” terimlerini kullanıyordu. “Prens” anlamına gelen Arapça “Emir” kelimesinden türetilen “Amira” terimi, 1550’lerin sonlarında bu sınıf için kullanıldı ve yaygınlaştı (Barsoumian, 2007, s. 16 vd.).

Zeynep isminin anlamı nedir?

Zeynep, Arapça Zeyneb (زينب) isminin Türkçe versiyonudur. Türkçe anlamı “babanın süsü (süs)”dür. Zeynep; Arapçada Zeyn (süs) ve Eb (baba) kelimelerinin birleştirilmesiyle oluşmuştur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Kondom Kullanan Escort